15 jun
20:30 tot 22:15

POEZIEAVOND IN DE OLDEHOVE.

Op 15 juni 2019 is er weer een speciale poëzieavond in de Oldehove, de bekende scheve toren van Leeuwarden.

Een avond met dichters, verhalenvertellers en muziek. Aan het begin van de avond dragen drie leerlingen van OBS De Oldenije een zelfgeschreven gedicht voor. Juryvoorzitter Edwin de Groot zal als voorgaande jaren commentaar leveren op de gedichten van de kinderen. Edwin (1963) dicht in het Fries en het Nederlands.

In 2016 is op de valreep zijn vierde Friestalige bundel bij de Afûk verschenen en zal de Nederlandstalige uitgeverij In de Knipscheer uitkomen. Hij is redacteur van het Friestalige literaire tijdschrift Ensafh en is op dit moment gemeentedichter van de gemeente Heerenveen.

Masha van Kammen (21) is geboren in Leeuwarden en volgt hier de opleiding tot ontwerpend meubelmaker. In haar vrije tijd schrijft ze korte gedichten over liefde en simpele geluksmomentjes. Gedichten schrijven hoort bij het leven net zoals ademen, zegt Haiku Hindirk. Het helpt hem begrijpen en dingen in perspectief te plaatsen. Zijn gedichten zijn vaak met opzet multi-interpretabel. Wat iemand anders er in leest vindt hij vaak het interessantst.

Gabrielle Terpstra is 29 jaar, opgegroeid in Franeker, groot geworden in Leeuwarden. Ze schrijft op een oprechte en eerlijke manier over hoe zij de wereld ziet en zet gebeurtenissen om naar eigenzinnige verhalen en gedichten. Ook vindt ze het leuk om vertalingen van songteksten te maken in het Fries en het Nederlands.

Rockabilly zanger Ivo Poelsma (1965) - country van het oeroude soort en folk liggen hem ook goed - is een veellezer, met een grote liefde voor poëzie. Dat zie je wel vaker ziet bij zangers, liefde voor gedichten. Zij moeten zich tenslotte kunnen inleven in de teksten die ze zingen. Ze moeten deze teksten niet alleen kunnen dromen, ze moeten zich niet alleen de inhoud hebben eigen gemaakt, maar de klank en het ritme van woorden zijn voor zangers net zo’n belangrijk expressiemiddel als voor dichters.

Het artistieke duo Victoria Rojas Milesi, danseres, poëet en beeldend kunstenaar uit Chilien toondichter Foleor van Steenbergen zullen naast hun individuele optredens met poëzie, gezamenlijk een performance verzorgen. Foleor zal op zijn harmonica Edith Piaf vertolken en op die muziek zal Victoria gaan dansen en de muziek uitbeelden tijdens hun samenspel.

Arjan Hut (1976) is de komende twee jaar 'Wâlddichter', gemeentedichter van Achtkarspelen. Hij deed eerder ervaring op als dichter in dienst toen hij in 2005/2006 stadsdichter van Leeuwarden was. Hut bracht tot nu toe vier Friestalige bundels uit, de meest recente is Aurora Bossa Nova. Organisatie: Historisch Centrum Leeuwarden in samenwerking met Melvin van Eldik.

Locatie: de Oldehove. Entree: € 5 inclusief een drankje. Aanvang: 20.30 uur. Deur los: 20.00 uur.

Fotogalerij

SHARE THIS PAGE