Toegankelijkheid

De gemeente Leeuwarden wil dat iedereen al onze online informatie en -dienstverlening op een goede en simpele manier kan gebruiken. Daarom besteden we aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van onze website.

In het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid staat dat overheidssites moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen WCAG 2.1 op niveau AA en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheidsverklaring

Digitale toegankelijkheid
Bij de gemeente Leeuwarden moet iedereen mee kunnen doen. Ook digitaal. Daarom is onze digitale informatie vindbaar, makkelijk te gebruiken en toegankelijk. Websites van de overheid moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen WCAG 2.1 op niveau AA. Dit staat in het ‘Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid’.


Hergebruik website gemeente Leeuwarden
De website van de gemeente Leeuwarden is uitgebreid getest op digitale toegankelijkheid. Ook zijn extra functionaliteiten toegevoegd, zoals het aanpassen van de lettertype grootte en contrast. Het heeft ook een voorleesfunctie. Gebruikers van de gemeentewebsite hebben de website getest. Ook personen met een visuele of verstandelijke beperking. De resultaten zijn gebruikt voor verbetering van de website.

Om deze redenen hebben we gekozen om het thema van de gemeentewebsite als basis te gebruiken voor de nieuwe website van de Oldehove. Op deze manier kunnen we de website zo toegankelijk mogelijk aanbieden.

Toegankelijkheidsverklaring website gemeente Leeuwarden
U vindt deze op de website van de gemeente Leeuwarden en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.


Problemen met toegankelijkheid melden
Ervaart u problemen met toegankelijkheid? Heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef uw melding door.

Dit hoeven geen problemen, vragen of opmerkingen te zijn over de digitale toegankelijkheid. U mag ook iets melden als het om de toegankelijkheid van een gebouw, ruimte of voorziening gaat.

 

 

arrow-linkcalendar [] []closecontrastdocumentfacebookframeAanmeldenActueelAfvalAfvalcontainerAfvalcontainerpasAfval GFTAfvalkalenderAfval ophalenAfval scheidenAgendaAirborneAttentieAutoBedrijventerreinBegraafplaatsBegrotingBelastingenBetaaldatums uitkeringBevolkingBevrijdingBezwaar en beroepBijstandsuitkeringBladeren opruimenBouwen en verbouwenBouwprojectenBrandgevaarBriefBuitengebiedBurgemeesterChatComputerComputerregelingContact gemeenteDocumentenDuurzaamheidEconomie werk en inkomenEikenprocessieElektrisch ladenElektrisch rijdenEnergietransitieEvenementenF1FietsGeboorteGebruiker centraalGebruiker ingelogdGebruikersvraagGeluidGemeenteraadGeniva locatieGezichtGladheidGrafiekGrofvuilHerdenkingHondenbelastingHoogbouwHorecaHorecavergunningenHuisHuis en omgevingHulp huishoudenHulpmiddelen vindenID-kaartIn en om uw huisInformatieInformatie en betalenInkomenInspraakJeugdKennisKerstbomenKind en familieKlachtKoningsdagKopen en hurenKopen en verkopenLeerlingenvervoerLet opLiefdadigheidLocatieManegeMeeuwenoverlastMeldingMelding omgevallen boomMelding openbare ruimteMelding straatverlichtingMobiliteitMonitor agrofoodMonitor duurzaamheidMonitor sociaalMonitor virusMonitor woningmarktNatuurlandschapNieuwsbriefOmgevingOmgevingsvergunningOnderhoudOndernemenOnderscheidingenOnderwijsOntheffing milieuzoneOpeningstijdenOpeningstijden winkelsOver de gemeenteOver de stadOverlijdenParkeerkostenParkeerplattegrondParkeervergunningParkeervoorziening gehandicaptenParkerenParkeren bedrijvenParticipatie campagneParticipatie checklistParticipatie likeParticipatie pitchParticipatie planParticipatie uitvoeringPaspoortPaspoort BelgiëPaspoort ID-kaart gecombineerdPaspoort ID-kaart gecombineerd BelgiëPrijskaartjeRaad en collegeReclameRecreatieRegeling laag inkomenRijbewijsSchoolkostenregelingSinterklaasSociaal zorg en welzijnSportSport culturele activiteitSportkleding muziekinstrumentenStation sneltreinStation stoptreinStookverbodStrandSubsidieTemperatuur meldingToegankelijkheidTrouwen en geregistreerd partnerschapTuinbouwUittrekselUw gemeenteUw wijkVacaturesVaccinatieVeerbootVeilige wijkVergaderenVergoeding energiekostenVergunning algemeenVerhuizenVerkiezingenVervoersvoorzieningVirusVlagVluchtelingen opvangVoedingVrijwilligerswerkVuurwerkWandelenWerkzaamhedenWijkteamWinkelenWinkelwagenWMOWoning zoekenWOZ-waardeZoekenZwemabonnementZwemmenhamburgerhero-patternhomeinstagram-squareinstagramlinkedin-squarelinkedinlogo-iconminmutenewsletteroldehovepauseplayplus []resetsearchsizespeakertwitter